Ungdomskortet bliver digitaliseret
Pap bliver skiftet ud med app, når Ungdomskortet kommer på Midttrafik app i løbet af efteråret. ’Nu kan du ringe til dit Ungdomskort’ er temaet for den markedsføringskampagne, der skal få de unge til at skifte til den digitale platform.
Midttrafiks unge kunder får i løbet af efteråret mulighed for at udskifte deres Ungdomskort på pap med en digitaliseret udgave i Midttrafik app. Dermed er det slut med at lede febrilsk efter sit Ungdomskort, der er blevet væk. Kortet ligger på telefonen og er derfor - for de unges vedkommende – altid inden for rækkevidde. Digitaliseringen gør yderligere op med den nuværende lange postleveringstid og et bøvlet godkendelsesforløb af kundens billede.
Fordele ved digitalisering
Unge, der bestiller et Ungdomskort for første gang, skal bestille det i trafikselskabernes fællesportal mitungdomskort.dk. Vælger de levering på app, vil de fremover få Ungdomskortet leveret automatisk på deres telefon, når en ny periode begynder.
En selfiefunktion giver den unge mulighed for at tage billedet i app’en, fremfor at skulle uploade et paslignende foto på mitungdomskort.dk. Erfaringsmæssigt giver det problemer i forhold til godkendelse og rettidig levering af Ungdomskortet på pap. Alternativt kan den unge vælge et godt billede fra kamerarullen.
Ungdomskortet bliver betalt med enten kreditkort eller MobilePay i app’en, og det bliver muligt at ændre sine perioder direkte i Midttrafik app. Leveringstiden på et papkort er i dag op til 14 dage på grund af postlevering. Med Ungdomskort på app kommer leveringstiden ned på maksimalt 24 timer ved første bestilling, og tæt på strakslevering ved de efterfølgende bestillinger.
Bedre service til kunderne
Midttrafik Kundecenter oplever i dag et massivt pres på både telefon og indbakke, hver gang en ny periode starter op. Kunderne henvender sig typisk, fordi de ikke har modtaget deres Ungdomskort med posten. Ikke godkendte billeder, manglende betaling af betalingslink, for sent bestilte kort, bestilling af forkert kort og kort, der er forsvundet i posten er de mest almindelige grunde til den manglende levering.
Når kunderne kan betale direkte i Midttrafik app og leveringstiden bliver kortere, forventer Midttrafik, at presset på Midttrafik Kundecenter bliver mindre, samtidig med at sagsbehandlingen bliver hurtigere. Begge dele er til fordel for kunderne.
Fra pap til app
Ønsker de unge at skifte fra papkort til appkort, skal de selv lave et aktivt tilvalg i mitungdomskort.dk. En stor markedsføringskampagne skal gøre de unge opmærksomme på den digitale mulighed og motivere dem til at skifte.
Kampagnen tager udgangspunkt i et kendt scenarie. Ungdomskortet er væk og frustrationen er stor. Det bliver visualiseret gennem tre forskellige film til de sociale medier. På printsiden vil der være hængeskilte og plakater i busserne, plakater på Letbanens perroner mod Grenaa og plakater i læskure i de største studiebyer.
Midttrafik har igen valgt at arbejde med influencers. Denne gang er det GuldDennis, som har lavet en musikvideo, der på humoristisk vis gør det klart, at fremtidens Ungdomskort er i Midttrafik app.
Kampagnen løber i forskellige burst resten af året. Slutspurten bliver blandt andet udlodning af gode præmier for at motivere de sidste til at skifte over.
Ungdomskort til alle
Midttrafik kan ikke udfase Ungdomskortet på pap, medmindre der er et alternativ, som ikke kræver, at kunden har en mobiltelefon. Det er et krav fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte, som subsidierer Ungdomskortet.
Trafikselskaberne i Danmark er i gang med et fælles projekt om at få Ungdomskortet på rejsekort. Midttrafik deltager i det fælles arbejde, og forventer at udfase papkortet endeligt, når der ligger en rejsekortløsning klar.
Hvad er et Ungdomskort?
Ungdomskortet er et subsidieret pendlerkort til unge, der går på en ungdomsuddannelse, en videregående uddannelse eller er mellem 16 og 19 år. De unge kan rejse frit med bus, tog og letbane inden for det prisområde de bor i og med rabat i resten af Danmark.
Unge på en ungdomsuddannelse kan rejse for 12,49 kr. om dagen.
Unge på en videregående uddannelse og unge mellem 16-19 år kan rejse for 21,76 kr. om dagen.